Werkgeversaansprakelijkheid

Aansprakelijkheid

Als werkgevers draait u steeds vaker op voor schade van werknemers, tijdens werktijd in het verkeer maar ook op uw onderwijsinstelling zelf en daarbuiten. Voor dit risico kunt u meerdere soorten verzekeringen afsluiten:

  • WEGAS-verzekering (werkgeversaansprakelijkheid motorrijtuigen)
  • SVI (schadeverzekering inzittenden)
  • WSV (werknemersschade)

Meer weten?

Neem contact op met de specialisten van Meeùs Onderwijs. Zij vertellen u graag meer over uw aansprakelijkheid als werkgever en de mogelijke verzekeringsoplossingen, staan voor u klaar en nemen graag uw zorgen uit handen.

Neem contact op

Vier werknemers van een bedrijf zijn op weg naar een project en rijden gezamenlijk in een bestelbusje. De bestuurder van dit busje raakt in een slip, slaat over de kop en alle vier de inzittenden lopen letselschade op. De bestuurder heeft met succes zijn werkgever aansprakelijk gesteld voor de geleden schade. De bestuurder kan zijn eigen schade niet op de WAM-verzekeraar (de verzekeraar van het motorrijtuig) claimen, omdat hij de veroorzaker van het ongeval is. Dit in tegenstelling tot de overige inzittenden die wel een claim op de motorrijtuigverzekering kunnen indienen (in verband met aansprakelijkheid).

Is het woon/werkverkeer ook meeverzekerd