Gebouwen

Gebouwen

Schade aan uw gebouw(en) door bijvoorbeeld water, vandalisme of brand kan behoorlijk in de papieren lopen. Bent u als onderwijsinstelling de eigenaar van uw gebouwen? Dan is het verzekeren van dit risico absolute noodzaak. Niet alleen de herstelwerkzaamheden kosten geld, maar ook het inhuren van experts en het regelen van een tijdelijk onderkomen.

Gebouwenverzekering

Een goede gebouwenverzekering dekt onder andere schade door brand, ontploffing, blikseminslag, storm, neerslag, diefstal, vandalisme, aanrijding, het springen van de waterleiding door vorst. Ook de ruiten van uw onderkomen zijn meeverzekerd op de gebouwenverzekering. Het is van belang dat de totale waarde van uw inventaris is verzekerd op basis van een reële taxatie.

Heeft u onlangs nog gecheckt of uw gebouwenverzekering nog voldoet?

Het uitgangspunt voor uw verzekering is de herbouwwaarde van uw gebouw(en). Mogelijk is de verzekerde waarde door aanbouw, verbouwing of verbetering inmiddels te laag. Wellicht betaalt u momenteel een te hoge premie. Meeùs bespreekt graag samen met u de huidige verzekering en adviseert u over eventuele aanpassingen en besparingen.

Aanbesteden

Bent u verplicht uw gebouwenverzekering Europees aan te besteden? De specialisten van Meeùs Onderwijs begeleiden graag het gehele traject voor u.

Verbouw / nieuwbouw

Laat u bestaande gebouwen verbouwen of nieuwe bouwen? U kunt dan overwegen voor de bouwwerkzaamheden een constructieverzekering (CAR) af te sluiten. Wanneer u zelf een CAR-verzekering afsluit en dit niet aan de aannemer overlaat, bepaalt u zelf de inhoud van de polis en waar de uitkering 'terecht komt'.

Meer weten?

Neem contact op met de specialisten van Meeùs Onderwijs. Ze vertellen u graag meer over dit risico, staan voor u klaar en nemen graag uw zorgen uit handen.

Neem contact op
  • Tijdens oud en nieuw wordt er een vuurpijl in het schoolgebouw geschoten, de gevolgen zijn desastreus. De school brandt in zijn geheel af.
  • Door een hevige storm waait het dak van het schoolgebouw, de school is niet meer begaanbaar.

Is het glas ook meeverzekerd?