Beroepsaansprakelijkheid

Aansprakelijkheid

Beroepsaansprakelijkheid

Onderwijsinstellingen lopen tegenwoordig meer dan ooit tevoren het risico aansprakelijk gesteld te worden voor schade als gevolg van (onbedoeld) onzorgvuldig handelen. Veranderingen in het juridische klimaat hebben ervoor gezorgd dat klanten zich er meer van bewust zijn geworden via gerechtelijke procedures hun schade te verhalen. Zelfs ongegronde aantijgingen kunnen de kosten van verweer hoog doen oplopen.

Wanneer beroepsaansprakelijk?

Onderwijsinstellingen kunnen onderzoek doen waarvan de resultaten in de praktijk / extern worden toegepast. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid van een verzekerde als gevolg van een aanspraak voor zuivere vermogensschade. Deze kan ontstaan doordat bijvoorbeeld onderzoeksresultaten worden toegepast door derden, of als er een advies door derden wordt toegepast. Ook voor bij voorbeeld een advocaat in dienst van een onderwijsinstelling kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gesloten worden.

Meer weten?

Neem dan contact op met de specialisten van Meeùs Onderwijs. Zij staan voor u klaar en nemen graag uw zorgen uit handen.

Neem contact op