Reizen

Gebouwen
Uw leerlingen / studenten gaan geregeld op reis in schoolverband. Schoolkamp, culturele trips naar het buitenland, survivaltochten of werkweken; het is belangrijk dat de jongeren, docenten en begeleiders goed verzekerd zijn. Voor het geval ze hun mobiele telefoon, tablet of andere waardevolle spullen verliezen of wanneer deze gestolen worden. Maar vooral ook, als hen in het buitenland iets overkomt. Wanneer uw leerlingen / studenten of begeleiders in het ziekenhuis terechtkomen en terug naar Nederland vervoerd moeten worden, lopen de kosten snel op. Lang niet alle kosten worden vergoed door de eigen ziektekostenverzekering of particuliere reisverzekering.

Zorgt u dat uw leerlingen / studenten met een gerust gevoel op reis gaan?

Met een doorlopende reisverzekering zijn leerlingen en begeleiders op reis het hele jaar door verzekerd. Dat scheelt veel regelwerk en kosten. Wel zo gemakkelijk. U voorkomt bovendien dat u de reisverzekering een keer vergeet of op het allerlaatste moment moet afsluiten.

En wie betaalt al gemaakte kosten wanneer uw reis niet door kan gaan?

De kans is reëel dat een geplande reis door onvoorziene gebeurtenissen moet worden afgebroken, uitgesteld of geannuleerd. Bijvoorbeeld vanwege een ongeval tijdens een schoolreis, overlijden van naaste familieleden of medische bezwaren. Uw instelling, de (ouders van) de leerlingen en/of de ouderraad zijn financieel gedupeerd wanneer reserveringen en boekingen niet meer geannuleerd kunnen worden.

Meer weten?

Neem contact op met de specialisten van Meeùs Onderwijs om snel en goed een reis- en annuleringsverzekering te regelen. Uiteraard tegen een gunstige premie. De specialisten staan voor u klaar en nemen graag uw zorgen uit handen.

Neem contact op
  • Annulering is op de reisverzekering niet meeverzekerd. Hiervoor hebben wij wel mogelijkheden;
  • Bij thuiskomst na een schoolreisje naar een pretpark blijkt dat één van de leerlingen zijn I-pod is vergeten. Deze wordt helaas nooit meer teruggevonden;
  • Tijdens een excursie verliest een leerling zijn portemonnee, hij komt er pas achter als ze weer terug in de bus zijn. De portemonnee wordt niet meer teruggevonden.

Wie zijn verzekerd?

Wat zijn `gevaarlijke' sporten?

Bij reisverzekeringen hoor ik vaak de term `goed huisvaderschap', Wat wordt hiermee bedoeld?

Mogen we bij een calamiteit tijdens een reis/ excursie altijd zeif e.e.a. regelen en later declareren?

Geldt voor deze verzekering een eigen risico?

Zijn onze stagiaires in het buitenland ook via deze verzekering gedekt?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig toch al een ziektekosten verzekering, dus waarom moeten we dan een reisverzekering afsluiten?

Wij hebben een doorlopende reisverzekering zonder 'gevaarlijke' sporten, maar gaan nu een keer survivallen. Kunnen we hier een tijdelijke uitbreiding voor regelen?

Wij willen een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten, wat zijn de mogelijkheden?