Motorrijtuigen

Gebouwen
Elke onderwijsinstelling maakt gebruik van motorvoertuigen. Dat kan een bestelbusje zijn voor bijvoorbeeld een kleine basisschool tot en met een compleet wagenpark op een ROC, MBO- of HBO-instelling, universiteit. Die voertuigen moeten goed verzekerd zijn.

Welke dekking kiest u voor uw motorvoertuigen?

Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht voor elk voertuig. U kunt uw verzekering uitbreiden met de volgende dekkingen:
  • Beperkt casco: dekking voor diefstal en schade door, ruitbreuk, brand, hagel en loslopende dieren.
  • Volledig casco: zelfde als beperkt casco, maar uitgebreid met dekking voor vandalisme en schade door eigen schuld. Samen met een WA-dekking wordt dit een all-riskdekking genoemd.
  • Rechtsbijstand motorrijtuigen: dekking voor conflicten rondom het bezit en/of het gebruik van een motorrijtuig. Gespecialiseerde juristen helpen u eventuele schade te verhalen op de tegenpartij.
  • SVI (schadeverzekering inzittenden): dekking voor letselschade en schade aan of verlies van de eigendommen van de inzittenden van het voertuig.

Extra korting op de premie

Voor een personen- of bestelautoverzekering profiteert u van de gebruikelijke no-claimkorting. Meeùs Onderwijs biedt u daarnaast extra collectieve korting op uw premie.

Geen zorgen rond schade

Uw eventuele schade behandelen onze eigen schadebehandelaren. Uw belang staat hierbij altijd voorop. Daar heeft u dus geen omkijken naar.

Meer weten?

Neem contact op met de specialisten van Meeùs Onderwijs dan maken we graag een offerte op maat voor u, staan voor u klaar en nemen graag uw zorgen uit handen.

Neem contact op
Gebruiken uw personeelsleden of vrijwilligers buiten het normale woon-werkverkeer hun privé-auto soms ook voor dienstreizen? Dan kan het voorkomen dat zij een schade oplopen aan hun voertuig, terwijl ze voor uw onderwijsinstelling aan het werk zijn. Het is natuurlijk extra vervelend als zij zelf geen cascodekking hebben afgesloten. Als werkgever kunt u voorkomen dat deze schade voor rekening van het personeelslid of de vrijwilliger komt.

De aanvullende Autocascoverzekering biedt een vergoeding tot € 15.000,- voor:
  • materiële schade aan of verlies van de auto door een van buiten komend onheil, bijvoorbeeld aanrijding, brand, diefstal en ruitbreuk
  • het eigen risico van de cascoverzekering van het personeelslid of de vrijwilliger
  • materiële schade aan zaken van het personeelslid of de vrijwilliger als gevolg van schade aan het verzekerde motorrijtuig (secundaire dekking, exclusief geld en kostbaarheden).

Ook als uw personeelslid of vrijwilliger wel zelf voor cascoschade is verzekerd, heeft deze verzekering nut. Hij of zij krijgt dan het eigen risico vergoed en een deel van het verlies aan B/M-korting.

We gaan jaarlijks steeds meer kilometers maken met onze auto, heeft dit gevolgen voor de premie?

Als een bij ons werkzame stagiair, een boodschap met de auto gaat doen, is dat dan wel verzekerd?

Hoe weten we wanneer het verstandig is om de dekking van bijvoorbeeld all risk naar WA en beperkt casco of zelf alleen WA te verlagen?

Kan ik op elk gewenst moment de dekking verlagen/ verhogen?

Op welke moment moet de verzekering zijn geregeld bij aanschaf van een auto?