Welke verzekeringen zijn nodig bij een buitenlandse stage?

Geplaatst op : 14 mei 2018
Welke verzekeringen zijn nodig bij een buitenlandse stage?

Veel scholen gaan met hun leerlingen op schoolreis naar het buitenland. Gelukkig worden voor deze reizen vaak (doorlopende of kortdurende) reisverzekeringen gesloten. Deze verzekeringen bieden prima dekking voor dit soort activiteiten. Gaan uw leerlingen echter voor langere tijd naar het buitenland, bijvoorbeeld voor een stage? Dan is uitsluitend een reisverzekering soms niet voldoende.

Betaald werk? Zorgverzekering vervalt

Voert een leerling betaalde werkzaamheden uit (ook een weekendbaan valt hieronder)? En bedraagt de vergoeding hiervoor meer dan € 150 per maand? Dan vervalt het recht op de basiszorgverzekering in Nederland. Deze basiszorgverzekering is echter een vereiste om in aanmerking te komen voor een vergoeding van medische kosten uit de reisverzekering. In dit geval zit uw leerling bij schade dus met een probleem.

Laat u informeren

Naast de reisverzekering zijn er ook complete en betaalbare oplossingen voor deze situaties. Om ervoor te zorgen dat een stage in het buitenland een mooie ervaring is en blijft voor een leerling, is het dus goed om u te laten informeren door uw adviseur.

Meer weten?

Gaan er leerlingen voor langere tijd naar het buitenland? Neem eerst even contact op met onze specialist Saskia Knegtmans. U bereikt haar op nummer 06 20 43 54 87 of per e-mail.

Neem contact op
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: