Wat betekent de nieuwe privacywet voor het onderwijs?

Geplaatst op : 14 mei 2018
Wat betekent de nieuwe privacywet voor het onderwijs?

De AVG, hopelijk weet u waar dit voor staat. Een kleine geheugensteun: AVG staat voor algemene verordening gegevensbescherming. Dit is de nieuwe Europese privacywet die 25 mei aanstaande in werking treedt. Als onderwijsinstelling bent u verplicht om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens, zoals van uw leerlingen en medewerkers.

Nieuwe mogelijkheden

Natuurlijk is het fantastisch dat innovatieve, digitale systemen mogelijkheden bieden om de kwaliteit van het onderwijs en de interne werkprocessen te verbeteren. Bijvoorbeeld met digitale toetsingsprogramma's, leerlingvolgsystemen en het gebruik van sociale media en apps. Maar deze nieuwe mogelijkheden om persoonsgegevens te verwerken brengen ook de verantwoordelijkheid met zich mee om dat zorgvuldig en veilig te doen.

Wat houdt de nieuwe wet in?

Daarom is het verstandig om op tijd na te gaan of u voldoet aan de maatregelen die de AVG van u verlangt. In onze folder leest u 5 handvatten om mee aan de slag te gaan zodat u op tijd voorbereid bent.

Wat als het toch fout gaat?

Natuurlijk doet u er alles aan om zorgvuldig om te gaan met alle gegevens die u toevertrouwd worden, maar een hack, DDoS-aanval of ransomware is nooit helemaal uit te sluiten. Ook menselijk handelen is niet altijd controleerbaar. Een groot deel van de datalekken ontstaat door een menselijke fout. Denk daarom naast alle preventieve maatregelen ook na over de gevolgen van een eventuele schade. Bijvoorbeeld in de vorm van een verzekeringsoplossing. Wist u dat verzekeraars ook preventieve scans aanbieden, bestuurlijke boetes meeverzekeren en hulp bieden bij imagoschade?

Meer informatie

U vindt meer informatie op deze website of neem contact op met uw adviseur van Aon. Wij helpen u graag verder, zodat u goed bent voorbereid op de komst van deze nieuwe wet.

Download de folder

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: