Biedt u als werkgever een oplossing voor de wijziging in de ANW?

Geplaatst op : 14 mei 2018
Biedt u als werkgever een oplossing voor de wijziging in de ANW?

Weet u wat de financiële gevolgen voor uw partner zijn wanneer u overlijdt? Niet alleen stopt uw salaris, ook is de nabestaandenregeling door de overheid (de ANW) de laatste jaren flink beperkt. Het kan daarom zinvol zijn om een ANW-Hiaatpensioen af te sluiten. Vanaf 1 mei 2018 verdwijnt bij het ABP de ANW-compensatie. U kunt er als werkgever voor zorgen dat uw werknemers de mogelijkheid krijgen om zich aanvullend te verzekeren.

Compensatie valt weg

De ANW kent nogal wat restricties. Daardoor ontvingen nabestaanden van uw medewerkers niet snel een uitkering. Via het ABP was deze compensatie verzekerd, soms tot wel € 1.100 bruto per maand. Doordat deze compensatie wegvalt, heeft dit mogelijk behoorlijke financiële consequenties voor uw medewerkers.

Biedt u de oplossing?

U kunt hier als werkgever een oplossing voor aanbieden. U sluit voor uw medewerkers een raamovereenkomst en elke medewerker beslist individueel of hij of zij hier gebruik van wil maken. De medewerker betaalt zelf de premie, maar met fiscaal voordeel. Op deze manier geeft u uw mensen de mogelijkheid om de financiële achteruitgang op te vullen. De administratie kunt u grotendeels aan ons overlaten. We ondersteunen en adviseren u bovendien.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met op met onze specialist Saskia Knegtmans. U bereikt haar telefonisch op nummer 06 20 43 54 87 of per e-mail. Saskia helpt u graag verder, zodat u goed bent voorbereid op de komst van deze nieuwe wet.

Neem contact op
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: