Welke oplossing kiest u voor uw cyberrisico’s?

Geplaatst op : 5 oktober 2017
Cyberrisico

Nog steeds actueel en volop in het nieuws: risico’s rond cybercrime en datalekken. Recente voorbeelden van hacks zijn er voldoende. Zo waren bijvoorbeeld Instagram, zender HBO en energiemaatschappijen de dupe van cybercriminelen en is zelfs de ICT rond zonnepanelen gehackt.


Belangrijke beheersmaatregelen

Helaas is geen enkele organisatie bestand tegen interne of externe bedreigingen. Denk aan (buitenlandse) hackers of studenten die voor de 'lol' het systeem van hun school laten crashen. Preventief kunt u al heel veel regelen om uw onderwijsinstelling hiertegen te wapenen. Enkele maatregelen die u kunt treffen: stel een duidelijk privacybeleid vast en creëer bewustzijn bij medewerkers. Neem privacy en gegevensbescherming integraal op in de organisatiecultuur en evalueer en actualiseer regelmatig de bestaande beveiligingsmaatregelen, -plannen en –procedures.


Hulpverleningsservice

U kunt ook kiezen voor een verzekeringsoplossing. Kiezen voor deze oplossing doet u om veel meer redenen dan uitsluitend een vergoeding die wordt uitgekeerd als u schade heeft. U kunt namelijk gebruikmaken van hulpverleningsservice. Een team van specialisten staat dan klaar om u te ondersteunen. U kunt denken aan een juridische eerstehulpadviseur, een IT-securityspecialist of IT-adviseur voor eerste hulp en een crisisconsulent. U kunt hun hulp goed gebruiken na een inbreuk op persoons- of bedrijfsgegevens, een beveiligingsfout of een systeemfalen.


Preventieve scan

Ook kunt u bij de verzekering gebruik maken van een aantal preventieve scans. Denk bijvoorbeeld aan een security scan of een awareness training voor uw medewerkers. Wanneer u dergelijke preventieve scans los van een verzekering wilt laten uitvoeren, kosten deze al snel € 500 tot € 1.500. Met een cyberverzekering zijn deze scans kosteloos. We informeren u graag over de mogelijkheden.


Vraag om advies

Bij het afsluiten van een verzekering is advies essentieel. Uit een recent gepubliceerd whitepaper van BDO (Bron: Commercial Risk Europe) blijkt dat veel ondernemingen niet de juiste verzekeringsdekking voor cyberrisico’s kiezen, vooral vanwege onvoldoende risicobewustzijn.


Meer informatie

Bel voor meer informatie met Saskia Knegtmans of Justin van Driel, telefoonnummer: 088 34 34 571. Zij beantwoorden graag uw vragen en adviseren u over oplossingen.

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: