Voorkom verrassingen. Weet wat verzekerd is op uw brandverzekering

Geplaatst op : 5 oktober 2017
Brandverzekering

Schade door brand, inbraak of storm is op zich al vervelend genoeg. Gelukkig helpt een goede brandverzekering tegen de financiële gevolgen. Maar let op! In de brandverzekering zijn bepaalde clausules opgenomen die de schadebetaling kunnen beperken of het eigen risico verhogen als u niet voldoet aan bepaalde vereisten.


Wanneer heeft u geen dekking? Enkele voorbeelden.

Let bijvoorbeeld op de buitenopslag. Uw verzekering vereist dat het opslaan van spullen op minimaal 10 meter afstand van het gebouw gebeurt. Een ander voorbeeld: voert u brandgevaarlijke werkzaamheden uit? Gebruik dan hierbij altijd het speciaal door Meeùs onderwijs ontwikkelde formulier. U leest hierin precies welke maatregelen u moet treffen om discussie achteraf te voorkomen. Ook is het belangrijk dat u uw elektrische installaties op tijd volgens de NEN 1010-normering laat keuren. U voorkomt hiermee bij schade een beperking op schade-uitkering.


Asbestschade niet vergoed

Als er bij een brand asbest vrijkomt, krijgt u de gevolgschade hiervan niet vergoed door uw brandverzekeraar. Heeft uw gebouw asbest? Vraag ons dan om advies. Samen met u inventariseren wij het risico en bespreken wij met u hoe om te gaan met dit risico. Een milieuschadeverzekering kan bijvoorbeeld financiële ellende voorkomen.


Meer informatie

Bel voor meer informatie met Saskia Knegtmans of Justin van Driel, telefoonnummer: 088 34 34 571. Zij beantwoorden graag uw vragen en adviseren u over oplossingen.

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: