Cybercrime: ben ik daarvoor verzekerd?

Geplaatst op : 16 juni 2017
Cybercrime

Het zal u niet zijn ontgaan: het Wanna Cry ransomware-virus (een vorm van gijzelsoftware) heeft toegeslagen. Systemen van ziekenhuizen werden uitgeschakeld, de productie bij autofabrikanten lag stil, klanten van parkeergarages konden niet betalen en de informatieborden van de Duitse spoorwegen werkten niet.


Effecten van cybercrime

Maar ook dichter bij huis zijn de effecten van cybercrime zichtbaar: een gehackt klimaatsysteem in een kas, honderdduizenden euro’s aan gestolen belminuten via een gekraakte telefooncentrale, weggesluisd geld door een inbraak op een e-mailsysteem of het ICT systeem van de Tweede kamer getroffen. Het zijn zomaar een paar praktijkvoorbeelden.


Twitterbericht

Maatregelen zijn nodig

Over cybercrime bestaan veel misverstanden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, bieden traditionele brand-, aansprakelijkheids- en fraudeverzekeringen geen (volledige) dekking voor cybercrime. Cybercrime kan een aanzienlijke impact hebben op uw bedrijfsvoering. Maatregelen zijn dus echt nodig.


"De vraag is niet óf je te maken krijgt met een datalek, maar wannéér."

Bron: Alex Commandeur, hoofd Toezicht Publieke sector van de Autoriteit Persoonsgegevens.


Overleg nu

Onze adviseurs zetten datarisico’s en cybercrime al jarenlang op de agenda bij onze relaties. Toch gaat het ons niet snel genoeg. Daarom bieden we deze maand de mogelijkheid om direct telefonisch te overleggen wat voor u de juiste aanpak is. We helpen u graag verder. Bel voor daarom direct met Saskia Knegtmans: 06 20 43 54 87.


Neem contact op
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: