Verzekeraars zeggen polissen op

Geplaatst op : 23 november 2016
Verzekeraars zeggen polissen op

Momenteel is er veel onrust in de onderwijssector; verzekeraars zeggen massaal de aansprakelijkheids- en ongevallenverzekeringen op. De voorstellen voor verlenging van de verzekeringen bevatten (fors) hogere premies en eigen-risicobedragen.

Volgens verzekeraars zijn de premies die de scholen betalen onvoldoende om alle gemelde schades te vergoeden. Bovendien constateren zij dat de eigen-risicobedragen te laag zijn.

Goed nieuws!

U blijft, ondanks het opzeggen door uw verzekeraar, verzekerd tot de premievervaldatum van de verzekering. Meeùs Onderwijs heeft de afgelopen weken onderhandeld met uw verzekeraar over dekking, voorwaarden en premie. Dit heeft geleid tot een nieuw voorstel van uw verzekeraar met aangepaste, marktconforme premie en voorwaarden. Wanneer u dit voorstel accepteert, blijft uw onderwijsinstelling goed verzekerd.

Een hoger eigen risico heeft ook voordeel

Klanten willen over het algemeen een zo laag mogelijk eigen risico. Dit dreigt een onbetaalbare optie te worden. Vaak voorkomende ‘kleine, onbenullige’ schades leveren zowel de onderwijsinstelling als de schadeafdeling van verzekeraar / verzekeringsadviseur veel werk op. Veel discussie over bijvoorbeeld aansprakelijkheid leidt vaak tot (onnodig) hoge kosten.

Een hoger eigen risico heeft ook een voordeel: onderwijsinstellingen beperken zich tot het afdekken van impactvolle schades. Dit creëert duidelijkheid voor de verzekerden en belast de onderwijsinstelling administratief minder.

Laat u adviseren

Neem contact op met de specialisten van Meeùs Onderwijs voor meer informatie. Zij staan voor u klaar om uw vragen over deze onderwerpen te beantwoorden.
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: